World Earth Day

Op 22 april vieren we World Earth Day, een dag die in het teken staat van de bescherming van ons milieu. Op deze dag staan we stil bij onze planeet en denken we na hoe we een steentje bij kunnen dragen aan het milieu. Bij TakeAware doen we dat bijvoorbeeld door duurzame producten aan te bieden, maar we weten dat er nog veel meer mogelijk is. Daarom delen we vandaag een paar tips met je over hoe je World Earth Day kan vieren.

Wat is World Earth Day?

World Earth Day is ontstaan in 1970. Op deze dag staan we wereldwijd even stil bij onze planeet. Het is een dag waarop we onze aandacht richten op de natuur en nadenken over hoe we deze kunnen beschermen en behouden. Tijdens deze dag zijn er door het hele land verschillende acties die helpen bij het beschermen en behouden van de natuur.

Hoe kan je World Earth Day vieren?

Deze dag is het perfecte moment om je steentje bij te dragen aan de gezondheid van onze planeet. Wij geven je een aantal tips hoe jij mee kan doen aan World Earth Day 2024!

  • Je bewustzijn verbreden via Social Media
    Zet je online platform in om informatie te delen over hoe je het verschil kan maken voor onze planeet. Door informatie te delen, mee te doen aan online campagnes of petities te tekenen, kan de boodschap van Earth Day verder worden verspreid.
  • Neem deel aan een project bij jou in de buurt
    Steun één van de georganiseerde projecten, bijvoorbeeld bij jou in de buurt. Of je nou deelneemt aan een klein initiatief of een groot project, alle kleine beetjes helpen! Het steunen van deze initiatieven voor natuurbehoud is een goede manier om onze aarde te helpen beschermen.
  • Kies duurzame producten
    Wees bewust van wat je gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld minder plastic en kies voor producten met duurzame materialen. Bij TakeAware verkopen we een breed assortiment aan duurzame(re) disposables
  • Verhoog je biodiversiteit in je eigen tuin
    Maak een composthoop of plaats een vogelvoederhuisje of insectenhuisje in je tuin om de biodiversiteit te verhogen.

Vier World Earth Day door actie te ondernemen voor onze planeet. Bij TakeAware blijven we ons inzetten om bij te dragen aan een gezondere planeet. Dit doen we door continu te blijven innoveren met duurzame producten. De meeste producten uit ons assortiment dragen bij aan een circulaire economie, waarbij afval een tweede leven krijgt en wordt omgezet tot een verpakking. Zo helpen wij jou om hapje voor stapje duurzamer te worden!